hello sunshine!

eyes starts to droll down d bits & pieces of my life...

Berjaya@Jalan Telawi

Wednesday, January 27, 2010


yes! this time around i would like to promote Berjaya @ Jalan Telawi Bangsar to all! not Berjaya Time Square ya.. hehe

ok, dah lame teringin nak g makan kat berjaya ni nak rase ape la yang sedap sangat since Mr. Bina2 ajak makan dah banyak kali dah. its either we have no time to go there or kedai tu dah tutup since it operate from 7am till 6pm.



so straight after attending Majlis Gotong-royong 24 zon subang jaya, we went to berjaya! :)
i was so excited coz kedai die nampak macam biase tapi rasenye yang luar biase yang mana sume orang tahu tentang kehebatan MEE KARI nya.

i order wantan mee that comes together with soup. Wallaaaaa! sangat sedap ok! seriously sedap! soup die pun sangat sedap! suke gile since i'm a fan of noodles!




my boyfie order mee kari that comes with tauhu ( which i dont lyke!) tapi bile makan berjaya nye mee kari plus with the tauhu, tetibe tekak ni leh terima plak. means dat mee kari n tauhu die sangat sedap! tapi bg i, honestly sedikit masin la..sedikit je...owhh! kerang die superb! enak gitu! :)



we also ordered yong tau fu rebus which is delightful as well. sambal yong tau fu die pun sedap. kene ngan rasenye. hari tu dah kenyang makan wantan mee so xmkn banyak sangat... next time nak makan puas2! :)


klu sesape yang nak makan nasi, they served delicious nasi padang with various of dishes to be chosen.



overall, the food they served is delicious and marvelous! the price is fair enough thus everyone can enjoy the tempting food! the environment klu dok dlm kedai a lil bit stuffy la tapi klu dok luar best since its an open air. (tapi malangnya telinga bingit coz org2 bangsar ni suke bunyikan hon plus u guys kene be careful takut2 shitty terjatuh coz makan bawah pokok kan.. hehehe) in terms of cleanliness, ok~ ok~ la...


i give 4 stars for berjaya! u guys should go there soon, after all they has been established since 1980~ so almost 30 years of food expertise. klu bab HALAL, jgn risau... its halal for muslim..


p/s: u're forgiven. len kali jgn buat lagi.

2 justaword:

nuruliznie said...

wahhhh. makan je ek kje awak kak ema. nak jugaakkk :)

Gemawan Ahmad said...

nen, i guess its my new hobby! searching for d best food and promote it through my blog especially best&delicious noodles in town! peminat noodles! :)
t jgn lupe g berjaya tau! sedappp!